The forum is getting to be hard work - Adventure Forums
You are viewing an archived version of the site which is no longer maintained.
Go to the current live site or the Adventure Gamers forums
Adventure Gamers

Home Adventure Forums Misc. Feedback The forum is getting to be hard work


 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-23-2005, 01:41 AM   #1
Writer-Designer
 
Steve Ince's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 927
Default The forum is getting to be hard work

I may be the only one that this happens to, but navigating the forums is getting to be hard work. It's often very slow and regularly fails to show the contents of the page, forcing me to do a refresh. Because I have no problems like this on other sites' forums, it seems to me that there must be an issue specific to the AG forums. Is there a known problem?
Steve Ince is offline  
Old 10-23-2005, 01:44 AM   #2
The Thread™ will die.
 
RLacey's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: United Kingdom
Posts: 22,542
Send a message via ICQ to RLacey Send a message via AIM to RLacey Send a message via MSN to RLacey Send a message via Yahoo to RLacey
Default

I haven't experienced any problems as of yet, but I'm also sitting on a university internet connection, so speed is rarely an issue.

Mind you, I would still have trouble describing the forums as fast...
__________________
RLacey | Killer of the Thread™

I do not change to be perfect. Perfect changes to be me.


RLacey is offline  
Old 10-23-2005, 01:54 AM   #3
Writer-Designer
 
Steve Ince's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 927
Default

I don't generally have issues with the speed of my internet connection and have had no problems at other sites, which is why I wondered if there was a problem here.
Steve Ince is offline  
Old 10-23-2005, 02:48 AM   #4
OB
 
Orange Brat's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 662
Default

I haven't experienced any problems. I'm using Firefox and am on broadband. I had no problem with IE7, either.
__________________
The Disenfranchised™ - A Film Noir adventure series for the PC. Coming later.
Orange Brat is offline  
Old 10-23-2005, 02:55 AM   #5
Epinionated.
 
Join Date: Dec 2004
Location: London
Posts: 5,841
Default

Nay problems here lad, I'm on Firefox.

There have been ads displayed for a few weeks now, which is new. Perhaps it's related to that?
__________________
Starter of Thread Must Die.
squarejawhero is offline  
Old 10-23-2005, 03:26 AM   #6
Easily amused
 
colpet's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,091
Default

The past few days it's been very slow for me too (I use Explorer). Today is ok so far.
__________________
Occasionally visiting Uru Live (KI 00637228).
colpet is offline  
Old 10-23-2005, 03:31 AM   #7
More slaw!!!
 
Toefur's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Downunderverse
Posts: 584
Default

No problems here for me, and these are one of the faster forums I visit.
__________________
Tex Murphy is back! - Kickstarter project now accepting your support!
Toefur is offline  
Old 10-23-2005, 08:02 AM   #8
Friendly Server Admin
 
tabacco's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Marin County, CA
Posts: 4,087
Default

There are rumors that Level3 is having problems, so maybe you're having routing issues?
tabacco is offline  
Old 10-23-2005, 11:42 AM   #9
Writer-Designer
 
Steve Ince's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 927
Default

Level3?
Steve Ince is offline  
Old 10-23-2005, 01:08 PM   #10
Psychonaut
 
Lucien21's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edinburgh
Posts: 5,114
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Ince
Level3?

I think they used to be called Level 9, but the state of adventure games meant a few cut backs.






__________________
I'm not insane, my mother had me tested!
Lucien21 is offline  
Old 10-23-2005, 03:24 PM   #11
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Minnesota, United States
Posts: 94
Send a message via AIM to imichaelj
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Ince
Level3?
I'm going to get this all wrong, but I'll have a go anyway. Level3 is one of the backbone providers on the internet. If you trace your connection from your computer to its destination and back, you'll likely find it crossing networks owned by AT&T, Level3, and so on. If any of these huge backbone providers go down, large amounts of the internet cease to function properly. Namely domains fail to resolve and so on. To get a picture of the "health" of such backbone providers, stop by Internet Health Report. The most recent major failure was a few days ago, which could possibly explain your issues with the forum. But if your problems have lasted for more than a brief six-eight hours on the day Level3 went down, I'd say it's something else. Like many people have posted before, I personally haven't noticed any issues.
__________________

evolve - quit playing with yourself
"jesters do oft prove prophets." - william shakespeare
imichaelj is offline  
Old 10-23-2005, 05:55 PM   #12
The Dartmaster
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Rafael, California
Posts: 3,084
Send a message via ICQ to Jake Send a message via MSN to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Default

I've had problems with pages only half-loading or loading slowly on occasion since the forum upgrade as well - not in just the last couple of days. I thought it was just me though, as it only seemed to be happening when I was at work.
__________________
When on the Internet, visit Idle Thumbs | Mixnmojo | Sam & Max.net | Telltale Games

"I was one of the original lovers." - Evan Dickens
Jake is offline  
Old 10-23-2005, 06:52 PM   #13
Huz
Kersal Massive
 
Huz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester
Posts: 1,430
Send a message via MSN to Huz
Default

I doubt "me too!" posts are very useful, but I haven't had any problems at all. The AG forums are actually very fast compared to certain other sites, and long may it continue!

Edit - Actually, a few times now, the page has loaded as far as the top banner and then hung for ages. But this has been accompanied by getting kicked off IRC, so I dunno what's going on!

Last edited by Huz; 10-23-2005 at 08:12 PM.
Huz is offline  
Old 10-24-2005, 06:34 AM   #14
Senior Member
 
gillyruless's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,022
Default

I have had occasional problems as well. My guess is that it has to do with the Doubliclick server that does the ad for AG forums. I have had similar hung ups in other sites (forums and non forums) while the ad service server loads the ad before the actual site content loads. With Doug in charge, I'm sure AG runs a tight ship so the problem has got to be something like that. Overall, the problems only happen every once in a while even at work through the corporate firewall and they haven't been really that bad.
gillyruless is offline  
Old 10-24-2005, 07:01 AM   #15
Friendly Server Admin
 
tabacco's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Marin County, CA
Posts: 4,087
Default

Yeah, the fact that it seems to happen only to some people and only on some requests seems like it would suggest the new ads are the culprit. Out of curiosity, how many of you with issues are also having problems with Idle Thumbs? Both sites are on one server, but Thumbs doesn't have the new ads, so if you're seeing problems here but not there, that should settle it. Hopefully
tabacco is offline  
Old 10-24-2005, 11:51 AM   #16
merely human
 
Intrepid Homoludens's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Chicago
Posts: 22,309
Default

Sorry to add to the muck, tabs, but I've been having loading problems too (often have to refresh the load). I also use IE.
__________________
platform: laptop, iPhone 3Gs | gaming: x360, PS3, psp, iPhone, wii | blog: a space alien | book: the moral landscape: how science can determine human values by sam harris | games: l.a.noire, portal 2, brink, dragon age 2, heavy rain | sites: NPR, skeptoid, gaygamer | music: ray lamontagne, adele, washed out, james blake | twitter: a_space_alien
Intrepid Homoludens is offline  
Old 10-24-2005, 11:55 AM   #17
Friendly Server Admin
 
tabacco's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Marin County, CA
Posts: 4,087
Default

Quote:
Originally Posted by Intrepid Homoludens
Sorry to add to the muck, tabs, but I've been having loading problems too (often have to refresh the load). I also use IE.
And are you having problems with Idle Thumbs as well?
tabacco is offline  
Old 10-24-2005, 11:58 AM   #18
Super Moderator
 
Melanie68's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 8,907
Default

Every once in a while, the Forums page hiccups and doesn't load right (not often though so I can't correlate it to any other events happening on the page-I'll keep my eye out though). I don't have any problems if I visit Idlethumbs.

Hopefully that helps.
Melanie68 is offline  
Old 10-24-2005, 12:13 PM   #19
The Dartmaster
 
Jake's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Rafael, California
Posts: 3,084
Send a message via ICQ to Jake Send a message via MSN to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Default

(I haven't had any problems with the Thumb forums since the vb3.5 upgrade which is what I'm assuming you're asking about, and I use the Thumb forums very frequently)
__________________
When on the Internet, visit Idle Thumbs | Mixnmojo | Sam & Max.net | Telltale Games

"I was one of the original lovers." - Evan Dickens
Jake is offline  
Old 10-24-2005, 12:32 PM   #20
Senior Member
 
gillyruless's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,022
Default

It doesn't seem like the problem has anything to do with the VB update. The hick up always seem to occur right before the ads (either the Google one or the banner one) starts loading. It's gotta be the ads. I've had no problems at the Thumbs either.
gillyruless is offline  
 



Thread Tools

 


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.